Αν και όπως υποστηρίζουν επιστήμονες η ικανότητα αντίστασης στον πειρασμό είναι η ίδια και για τα δύο φύλλα από ό,τι φαίνεται όμως οι άνδρες είναι έρμαιοι και άβουλοι απέναντι στα πάθη τους. Επικεφαλής των μελετών ήταν οι δρες Νατάσα Τίντγουελ, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου A&M στο Τέξας, και Πωλ Ίστγουϊκ, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ανθρώπινης Ανάπτυξης & Οικογενειακών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τέξας.
Οι ερευνητές συμπέραναν πως παρά το γεγονός ότι οι άντρες έχουν την ίδια ικανότητα με τις γυναίκες να αντιστέκονται στους πειρασμούς, η ικανότητα αυτή συχνά εξουδετερώνεται από τις ισχυρότερες σεξουαλικές ορμές τους.
Στη μία από τις μελέτες συμμετείχαν 218 εθελοντές (οι 70 ήταν άντρες), μέσης ηλικίας 32 ετών, οι οποίοι ανέφεραν τις παρορμήσεις τους όταν συναντούν έναν ελκυστικό, αλλά «απαγορευμένο» δυνητικό ερωτικό σύντροφο.
Στην δεύτερη μελέτη, ζητήθηκε από 600 τελειόφοιτους φοιτητές (οι 326 ήταν άντρες) να παίξουν ένα παιχνίδι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, στο οποίο αποδέχονταν ή απέρριπταν δυνητικούς ερωτικούς συντρόφους.
“Όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου και των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας οι αντιδράσεις των ανδρών απέναντι σε αληθινούς πειρασμούς φαίνεται να είναι πιο ενδοτικές από εκείνες των γυναικών
“Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την μελέτη είναι πως η σεξουαλική επαφή παραμένει καταλυτική για τη διάπραξη της απιστίας, αφού είναι η μόνη χειροπιαστή απόδειξη τόσο γι’ αυτόν που απατά όσο και γα τον απατημένο.
Πόσο συχνά συμβαίνει;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απιστία σχετίζεται περισσότερο με το σεξ στα μάτια των ανδρών, ενώ οι γυναίκες τείνουν να θεωρούν πως στην απιστία υπάρχει και συναισθηματική έλξη.
Από την ίδια έρευνα προέκυψε πως περισσότερο επιρρεπείς είναι όσοι από την φύση της δουλειάς τους ή του χαρακτήρα τους είναι πιο κοινωνικοί. Ωστόσο δεν αποκλείεται και η κατηγορία εκείνη που συστηματικά απατά τον σύντροφο του συστηματικά τον σύντροφο εξαιτίας βαθύτερων φόβων και ανασφαλειών.
Φταίει το DNA;
“Eρευνα του σουηδικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ,απέδιξε πως η η τάση ενός άνδρα να είναι άπιστος στη σύντροφό του επηρεάζεται από τα γονίδιά του.
Οι άνδρες που έχουν κληρονομήσει μια γενετική παραλλαγή η οποία επηρεάζει μια συγκεκριμένη ορμόνη, τη βασοπρεσίνη, είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν ασθενέστερες σχέσεις και προβληματικούς γάμους.
Εντούτοις για το αν ο άνδρας θα είναι μονογαμικός ή όχι δεν καθορίζεται μόνο από τα γονίδια του αλλά και από τον τρόπο που έχει μεγαλώσει, τις αρχές του, το χαρακτήρα του κλπ.
iatropedia.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment