Όταν ο τοκετός γίνεται στο σπίτι, υπάρχουν 10πλασιες πιθανότητες το εμβρύου να παρουσιάσει μηδενικό Apgar score, συγκριτικά με τα παιδιά που θα γεννηθούν στο Νοσοκομείο. Η βαθμολόγηση κατά Apgar αξιολογεί την κατάσταση του βρέφους κατά τη γέννησή του. Το μέγιστο συνολικό σκορ είναι το 10. Ερμηνεία της βαθμολόγησης: 7 έως 10, καλή μέχρι τέλεια· 4 έως 6, μέτρια· μικρότερη από 4, κακή κατάσταση. Η μελέτη περιλαμβάνει περίπου 14.000.000 γεννήσεις από τελειόμηνες κυήσεις, που έγιναν μεταξύ 2007 και 2010. Ειδικότερα για τις πρωτοτόκες γυναίκες ο κίνδυνος αυτός είναι 14πλασιος!!!
Η μελέτη αυτή, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Cornell στη Νέα Υόρκη και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων, βρήκε επίσης ότι τα βρέφη αυτά έχουν επίσης 4πλασιο κίνδυνο να εμφανίσουν σπασμούς και σοβαρού βαθμού νευρολογικές διαταραχές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ > >
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment