Η μελέτη δείχνει ότι η άσκηση ανταγωνίζεται «στα ίσα» ορισμένα καρδιολογικά φάρμακα, ενώ υπερτερεί γενικά έναντι των φαρμάκων για το εγκεφαλικό. Οι επιστήμονες τόνισαν πάντως ότι η άσκηση πρέπει να προστεθεί στο θεραπευτικό σχήμα, χωρίς να σταματήσουν οι ασθενείς να παίρνουν τα φάρμακά τους.
Οι ερευνητές Γιάννης Ιωαννίδης, από το 2010 καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Πρόληψης Ασθενειών του πανεπιστημίου Στάνφορντ, και Χουσεΐν Νάσι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ, σύμφωνα με το BBC, αξιολόγησαν συγκριτικά (μετα-επιδημιολογική ανάλυση) μια σειρά από δημοσιευμένες μελέτες, που αφορούσαν σχεδόν 340.000 άτομα και οι οποίες συνέκριναν την άσκηση με τα χάπια ως θεραπευτικό μέσο.
Η μελέτη επισημαίνει ότι ενώ συνεχώς αυξάνεται η κατανάλωση φαρμάκων διεθνώς, λίγοι ενήλικοι κάνουν αρκετή άσκηση στον ελεύθερο χρόνο τους. Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 2,5 ώρες την εβδομάδα γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο, γυμναστική κ.α.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment