Οι σύγχρονοι μπαμπάδες, οι περισσότεροι τέλος πάντων, μοιράζονται ισότιμα την ανατροφή των παιδιών τους με τις συζύγους τους. Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ελληνική κοινωνία για πολλά χρόνια θεωρούσε το μεγάλωμα των παιδιών αποκλειστική ευθύνη των γυναικών, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα τα πειράγματα προς τους μπαμπάδες από τους εργένηδες φίλους τους να είναι πολλά και συχνά άκομψα.
Ας δούμε, λοιπόν, τι δεν θα πρέπει να πείτε σε έναν μπαμπά:
- «Έχεις baby-sitting σήμερα;» Όχι, δεν έχει babysitting, απλά φροντίζει το παιδί του!
- «Πάνε οι παλιές καλές εποχές, φιλαράκο!» Πράγματι κάποιες συνήθειες αλλάζουν, όταν ένας άντρας γίνεται πατέρας, αλλά η ευτυχία που προσφέρει ένα παιδί είναι αξία ανεκτίμητη.
- «Έχεις αλλάξει πάνα ή τη γλύτωσες;» Αυτό συνήθως υπονοεί ότι είναι πολύ μειονεκτικό να αλλάζεις την πάνα του παιδιού σου και ότι αυτή η «σκληρή» δουλειά είναι μόνο για τις μαμάδες. Για όλους τους μπαμπάδες εκεί έξω που αλλάζουν συνεχώς τις πάνες των παιδιών τους, η ερώτηση αυτή δεν χρήζει καν απάντησης.
- « Σίγουρα είναι δικό σου;» Αν ψάχνετε το αστείο σε αυτήν την ερώτηση και δεν το βρίσκετε, είναι μάλλον γιατί δεν υπάρχει.
- «Νομίζω ότι θέλει την μαμά του!» Κάθε φορά που το παιδί κλαίει, δεν σημαίνει ότι θέλει τη μαμά του και ότι ο μπαμπάς δεν είναι ικανός να το ηρεμήσει.
- «Στεναχωρήθηκες που δεν είναι αγόρι, έ;» Αυτό μπορεί να ίσχυε την εποχή των πατεράδων μας, σήμερα όμως το μόνο που θέλει κάθε άντρας είναι το παιδί του να είναι υγιές.
- «Εσύ το έντυσες έτσι;» Πρόκειται ίσως για το μοναδικό πείραγμα, που έχει κάποια βάση αλήθειας, καθώς οι μπαμπάδες έχουν την ικανότητα να συνδυάζουν τα ασυνδύαστα, να βγάζουν το παιδί βόλτα το χειμώνα χωρίς μπουφάν και το καλοκαίρι με το πρώτο μακρυμάνικο μπλουζάκι που θα βρουν στην ντουλάπα! Δεν χειάζεται, όμως, να τους το χτυπάμε συνέχεια.
mother.gr