της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr
1. Μειώστε το αλάτι!
Αισθάνεστε πρήξιμο; Ίσως το αλάτι ευθύνεται εν μέρει για αυτό. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών και αυτό μάλιστα να οδηγήσει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Μειώστε το αλάτι επιλέγοντας φρέσκα (όχι κονσερβοποιημένα ή επεξεργασμένα) τρόφιμα και πειραματιστείτε με άλλα καρυκεύματα, όπως το κάρυ, το σκόρδο, το κύμινο ή το δενδρολίβανο ώστε να προσθέσετε γεύση στο φαγητό σας. Θα διευρύνεται τους μαγειρικούς σας ορίζοντες και θα αισθάνεστε πιο ενεργητικοί!