Η κινόα είναι ίσως η πιο γνωστή φυτική πηγή σημαντικής ποσότητας πρωτεϊνών και η δημοτικότητά της έχει εκτοξευθεί τον τελευταίο καιρό.
Πρόκειται για πλήρη πρωτεΐνη, καθώς περιέχει και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας.
Δεν είναι όμως ο μόνος σπόρος που μας παρέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών (13 γραμμάρια σε ποσότητα 100 γραμμαρίων κινόα).
Δείτε 5 ακόμη πρωτότυπες επιλογές που πιθανότατα δεν έχετε ξανακούσει, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας.
1. Όλυρα (αγριοσίταρο, ντίνκελ): 17% πρωτεΐνη
2. Σιτάρι Χορασάν (καμούτ): 14,7% πρωτεΐνη
3. Τεφ: 14,3% πρωτεΐνη
4. Αμαράνθη (αμάραντος): 14% πρωτεΐνη
5. Σόργος: 14% πρωτεΐνη
Πηγή: onmed.gr