Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές έθεσαν κάτω από το «μικροσκόπιο» δίδυμους και όπως διαπίστωσαν το γονίδιο μπορεί να προκαθορίζει γιατί ένα άτομο βιώνει ένα βάναυσο χανγκόβερ, ενώ ένα άλλο, πίνοντας το ίδιο ποσό αλκοόλ, ξυπνάει και αισθάνεται απολύτως καλά.
Οι ερευνητές αναζήτησαν, γράφει ο Independent, το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη γενετική σύνθεση και τον αριθμό των χανγκόβερ που αντιμετώπισαν οι συμμετέχοντες κατά τον παρελθόν έτος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γενετικοί παράγοντες αντιπροσώπευαν το 45% της διαφοράς στον αριθμό των χανγκοβερ στις γυναίκες και το 40% στους άνδρες.
Με απλά λόγια, η γενετική αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ του λόγου που ξυπνάτε με ένα αίσθημα αδιαθεσίας. Οι άλλοι λόγοι οφείλονται σε παράγοντες που δεν σχετίζονται με το DNA όπως για παράδειγμα το πόσο γρήγορα πίνετε ένα αλκοολούχο ποτό ή αν πίνετε με άδειο στομάχι.
newsbeast.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment