Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας αναφέρει ότι περίπου το 90% των παρεμβάσεων απώλειας βάρους, δεν επιτυγχάνουν το στόχο τους και καταλήγουν σε επαναπρόσληψη βάρους, η οποία ενδεχομένως οφείλεται σε αυξημένο αίσθημα πείνας κι επιθυμίας για κατανάλωση φαγητού. Ωστόσο, η ταυτοποίηση τροφίμων που προκαλούν μεγαλύτερο κορεσμό, μπορεί να βοηθήσει υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα να αισθάνονται πληρότητα για περισσότερο χρόνο και συνεπώς να χάσουν βάρος και να διατηρήσουν την απώλεια.
Επιπλέον, πρόσφατα δημοσιευμένη συστηματική ανασκόπηση μελετών, που πραγματοποιήθηκε από την ίδια ερευνητική ομάδα, έδειξε ότι κατανάλωση κατά μέσο όρο μιας μερίδας οσπρίων, όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές καθημερινά, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων της LDL («κακής») χοληστερόλης κατά 5%, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ελάττωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Πηγή: Neadiatrofis.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment