Αν νομίζετε ότι τρώγοντας τα λεγόμενα «ελαφριά» ως προς τα λιπαρά τους τυριά, παίρνετε την ίδια ποσότητα ασβεστίου με τα υπόλοιπα τυριά, τότε κάνετε λάθος.
Τα τυριά με το περισσότερο ασβέστιο είναι γενικώς τα κιτρινά τυριά, τα οποία έχουν μεγαλύτερη ποσότητα από τη φέτα.
Πρωταθλητής στο ασβέστιο είναι η παρμεζάνα, με περιεκτικότητα που μπορεί να είναι μέχρι και 1200 mg ασβεστίου στα 100 γραμμάρια.
Τα πλέον φτωχά σε ασβέστιο τυριά είναι το τυρί cottage, η μυζήθρα και το ανθότυρο τα οποία θεωρούνται light επιλογές σε λιπαρά και προτιµώνται από όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Πηγή: onmed.gr