Κατά την κορύφωση, το σώμα μας απελευθερώνει χημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη, οι οποίες ενισχύουν την διάθεση. Όταν όμως μεταφέρονται στο υπόλοιπο σώμα μέσω του αίματος, δρουν και ως φυσικά αναλγητικά. Επίσης, ένας οργασμός κάνει το σώμα πιο ανεκτικό στον πόνο.
Δύσκολο να έχει κανείς το μυαλό του στο σεξ όταν πονά, αξίζει όμως μια προσπάθεια…
Μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο επιστημονικό περιοδικό Cephalalgia αναφέρει πως ο οργασμός καταπραΰνει τον πόνο από την ημικρανία ή τη λεγόμενη αθροιστική κεφαλαλγία. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο σύντροφος και η στάση που θα επιλέξουμε στο σεξ δεν επηρεάζουν το… αποτέλεσμα, αρκεί να εξασφαλίσουμε την κορύφωση!
Ο οργασμός βοηθά επίσης τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τις κοιλιακές κράμπες, σύνηθες σύμπτωμα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Αμέσως πριν την κορύφωση και κατά τη διάρκεια αυτής, η μήτρα της γυναίκας διαστέλλεται και η ροή αίματος στην περιοχή αυξάνεται. Η φυσική αυτή διεργασία καταπραΰνει τα συμπτώματα της κράμπας. Παράλληλα, οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται έχουν αναλγητική δράση στο σώμα και καταστέλλουν τη νευρικότητα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες όταν πλησιάζει η περίοδός τους.
Πηγή: onmed.gr