Το σκόρδο κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική κουζίνα και κουλτούρα. Προσδίδει ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρικές παρασκευές, αλλά σύμφωνα με τελευταία επιστημονικά στοιχεία προστατεύει τον οργανισμό μας και από επικίνδυνα καρκινογόνα.
Για την ακρίβεια, περιέχει συστατικά που ενισχύουν τη δράση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.
Πιο συγκεκριμένα ενεργοποιεί ανοσοκύτταρα που καταπολεμούν τον καρκίνο και βοηθούν στη διάσπαση ουσιών που τον προκαλούν.
Επίσης, συμβάλλει στην παρεμπόδιση της εισόδου συγκεκριμένων κατηγοριών καρκινογόνων στα κύτταρα.
Παράλληλα, στοιχεία συνδέουν το σκόρδο με προστασία έναντι του ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού, ενός βακτηρίου του στομάχου που ευνοεί την ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή. \
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς εύκολα ότι είναι σημαντική η συστηματική παρουσία φυσικών αρωματικών όπως το σκόρδο στην καθημερινή μας διατροφή, με στόχο τόσο τον περιορισμό του αλατιού όσο και όλα τα αντικαρκινικά οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Πηγή: neadiatrofis.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment