Το τσάι αποτελεί ένα ευρύτατα διαδεδομένο ρόφημα ανά τον κόσμο. Οι ευεργετικές του επιδράσεις είναι δεδομένες και οφείλονται κυρίως στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Ένα debate που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια και αφορά το τσάι, είναι το εάν και κατά πόσο το μαύρο τσάι έχει τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες με το πράσινο.
Παρόλο λοιπόν που μαύρο και πράσινο τσάι, έχουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό αντιοξειδωτικών ουσιών που καλούνται πολυφαινόλες, αυτές οι πολυφαινόλες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη σύσταση, μιας και το πράσινο τσάι εμπεριέχει πολύ περισσότερες κατεχίνες σε σχέση με το μαύρο τσάι.
Αυτή η διαφορά, όχι ως προς το ποσό των αντιοξειδωτικών, αλλά ως προς το είδος αυτών, δίνει στο πράσινο τσάι ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του μαύρου.
Επίσης το μαύρο έχει πολύ περισσότερη καφεΐνη, κάτι το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί μειονέκτημα, ιδίως για άτομα που θέλουν να αποφεύγουν την καφεΐνη, όπως οι έγκυες και άτομα με υψηλή πίεση.
Πηγή: neadiatrofis.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment