Ωστόσο, όπως και ότι τρώμε από έξω και δεν γνωρίζουμε τι υλικά χρησιμοποιούνται, είναι άγνωστο το πόσο και τι είδους λιπαρή ύλη χρησιμοποιείται, για την παρασκευή μιας κατά τα άλλα νοστιμότατης τυρόπιτας.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι το ότι αν η τυρόπιτα, αλλά και οποιαδήποτε άλλη πίτα, είναι από φύλλο σφολιάτας, τότε έχει πολύ περισσότερο λίπος και φυσικά θερμίδες. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι το φύλλο σφολιάτας φτιάχνεται από μικρότερα φύλλα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με κάποια λιπαρή ύλη, στην καλύτερη ελαιόλαδο και στη χειρότερη βούτυρο ή άλλα έλαια. Αντίθετα, μια ζύμη κουρού περιέχει απλώς το λάδι που έχει προστεθεί για να πάρει την υφή της η ζύμη.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σφολιάτες περιέχουν συνήθως και πολλά trans λιπαρά, μια κατηγορία λιπαρών που έχει ενοχοποιηθεί για προβλήματα της καρδιάς και των αγγείων.
Άρα στην ερώτηση ζύμη κουρού ή σφολιάτα σημειώσατε ένα.
Πηγή: neadiatrofis.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment