Αξιολογώντας την περιεκτικότητα στα συστατικά αυτά άλλων γλυκών, όπως ο σιμιγδαλένιος χαλβάς ή η σοκολάτα, παρατηρούμε ότι η περιεκτικότητά τους είναι χαμηλή, συγκριτικά πάντα με τις θερμίδες που αποδίδουν.
Αντιθέτως, ο χαλβάς από ταχίνι σε ποσότητα 100 γρ προσφέρει στον καταναλωτή περισσότερα από 10 γρ πρωτεϊνών και 250 mg ω-3 λιπαρών οξέων, την ίδια στιγμή που ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αλλά και η σοκολάτα προσφέρουν λιγότερη από την μισή ποσότητα των εν λόγω θρεπτικών συστατικών.
Οι ποσότητες, λοιπόν, των θρεπτικών συστατικών που περιέχει ο χαλβάς από ταχίνι είναι σημαντικές και του επιτρέπουν να θεωρείται ένα γλυκό που όχι μόνο ικανοποιεί τη γεύση αλλά και συμπληρώνει την ημερήσια διατροφή.
Γιάννης Χρύσου
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Γεν. Γραμματέας Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment