Μέσα στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, όλοι αναζητούμε διατροφικά ελιξίρια ευεξίας, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις μας.
Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, υπάρχουν συστατικά που μπορούμε να πάρουμε μέσα από τα τρόφιμα που καθημερινά καταναλώνουμε, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην τόνωση και ευεξία του οργανισμού και όταν λοιπόν αισθανόμαστε πνευματική και σωματική κόπωση.
Ας τα γνωρίσουμε:
Ψευδάργυρος
Συμμετέχει στις περισσότερες διαδικασίες και αντιδράσεις παραγωγής ενέργειας στον οργανισμό μας. Θα τον βρείτε κυρίως σε τροφές όπως θαλασσινά, συκώτι, κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, βρώμη, γάλα, αυγά.
Μαγνήσιο
Από τα σημαντικά συστατικά τόνωσης και ευεξίας, ιδιαίτερα για άτομα με έντονη σωματική δραστηριότητα. Χωρίς αυτό καθίσταται σχεδόν αδύνατη η παραγωγή ενέργειας και η έλλειψή του σχετίζεται με κόπωση, κράμπες και λήθαργο. Βρίσκεται σε τροφές, όπως βρώμη, κριθάρι, φασόλια, σπανάκι, φιστίκια, ψάρια, αγκινάρα, γάλα.
Σίδηρος
Ίσως το πιο διάσημο συστατικό για να έχουμε αντοχές. Συμβάλλει στη μεταφορά οξυγόνου και στην παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Η έλλειψή του προκαλεί αναιμία με συμπτώματα, όπως κούραση, έλλειψη ενέργειας, πνευματική κόπωση.
Τρόφιμα με αρκετό σίδηρο είναι το συκώτι, το κόκκινο κρέας, τα θαλασσινά, το κοτόπουλο και λιγότερο όσπρια όπως οι φακές και πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι.
Πηγή: neadiatrofis.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment