2nd European Risk Summit: “Living in an uncertain world. Risk Communication: Principles-strategies-tools”
11 & 12 Ιουνίου 2014, Athens Hilton Hotel
• Τι συμβαίνει όταν ο κίνδυνος γίνει πραγματικότητα -μετατραπεί σε κρίση- και σας πιάσει απροετοίμαστους;
• Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της διαχείρισης κινδύνου και της επικοινωνίας κινδύνου;
• Ποια είναι τα εμπόδια για μια επιτυχημένη επικοινωνία και πώς μπορούμε να τα περιορίσουμε;
Αυτά είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα που θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της 2ης Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Διαχείρισης Κινδύνου (2nd European Risk Summit) που για πρώτη φορά διοργανώνεται στη χώρα μας -στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβούλιου της Ε.Ε.- από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το King’s College Λονδίνου, στις 11 και 12 Ιουνίου 2014, στο Ξενοδοχείο Athens Hilton, με τίτλο “Living in an uncertain world. Risk Communication: principles-strategies-tools”.
«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μου ήταν ότι ορισμένες προτάσεις παρουσιάστηκαν με τρόπο που έδωσε αφορμή για απίστευτες διαστρεβλώσεις οι οποίες διευκόλυναν πολιτικά όσους ήθελαν την ακύρωση κάθε λύσης».
Αυτά είχε υποστηρίξει με έκδηλη την απογοήτευσή του για την αρνητική εξέλιξη που είχε η μεταρρύθμιση στο Εργασιακό σε άρθρο του (14/10/2007) ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2000-2001), που θέλησε να δώσει με αυτό τον τρόπο εξηγήσεις στο γιατί το εργασιακό νομοσχέδιο που ήταν εμπνευστής τελικά εφαρμόστηκε για μόνο ένα έτος.
Η περίπτωση Γιαννίτση είναι ίσως από τις χαρακτηριστικές που ένας κρατικός οργανισμός δεν επικοινώνησε αποτελεσματικά με το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έτσι ώστε να μεταφέρουν ενημερωτικά αλλά όχι ανησυχητικά μηνύματα· παράλληλα από τη μεριά του ο κρατικός μηχανισμός της εποχής δεν διαχειρίστηκε σωστά μια τέτοιου είδους κρίση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ > >