Το κόλιανδρο αποτελεί ένα ιδιαίτερο μυρωδικό της ελληνικής κουζίνας. Συνοδεύει συνήθως το ψάρι, αλλά το εξαιρετικό του άρωμα, το καθιστά εύκολο σε συνδυασμούς με πολλά τρόφιμα.
Αποτελεί, όπως όλα άλλωστε τα μυρωδικά, ένα εξαιρετικό τρόπο μέσω του οποίου μπορούμε να δώσουμε γεύση στο φαγητό μας, μειώνοντας την ποσότητα του αλατιού που χρησιμοποιούμε.
Πέρα όμως από τα στοιχεία της παράδοσης και τις γευστικές ιδιότητες που κουβαλάει το κόλιανδρο, φαίνεται ότι προσφέρει και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Μελέτες σε διαβητικά ποντίκια δείχνουν ότι η κατανάλωσή του μειώνει το σάκχαρο, τη χοληστερίνη και έχει αντιμικροβιακή δράση.
Πρόσφατα απομονώθηκε ένα συστατικό του η δοδεσενάλη, η οποία σύμφωνα με ερευνητές έχει ισχυρή φυσική αντιμικροβιακή δράση έναντι της σαλμονέλας, και μάλιστα η δράση αυτή φαίνεται ότι είναι ισχυρότερη και από γνωστά αντιβιοτικά φάρμακα.
Πηγή: neadiatrofis.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment