Τα συμπεράσματα νέων ερευνών των επιστημόνων
Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα μιας μελέτης, που διεξήχθη από το Purdue University και παρουσιάστηκε στο Institute of Food Technologists Annual Meeting 2013, ο χρόνος μάσησης της τροφής μπορεί να επιδρά στο ποσοστό της ενέργειας αλλά και των θρεπτικών συστατικών που απορροφώνται από τα προσλαμβανόμενα τρόφιμα.
Έτσι λοιπόν, η μελέτη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που μασούσαν για μεγαλύτερο χρόνο τα αμύγδαλα που τους είχαν δοθεί, παρουσίαζαν και καλύτερη απορρόφηση τόσο της ενέργειας όσο και των θρεπτικών αυτών συστατικών.
Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά οι ερευνητές «όσο περισσότερο μασάμε τη τροφή μας τόσο λιγότερο μέρος της ενέργειας και των θρεπτικών συστατικών χάνουμε από αυτή».
Έτσι λοιπόν, όσον αφορά στην ενέργεια, μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες αυξάνει την ταχύτητα διέλευσης του γαστρεντερικού περιεχομένου και κατά συνέπεια μειώνει την απορρόφηση ενέργειας από τα γεύματά μας.
Ενώ, όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων όσο καλύτερα μασάμε τα τρόφιμα ή όσο περισσότερο ρευστή είναι η μορφή τους τόσο μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους απορροφώνται.
Πηγή: neadiatrofis.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment