Η καψαϊκίνη μπορεί να έχει προληπτική δράση
Η χημική ουσία που περιέχεται στις καυτερές τροφές (καψαϊκίνη) θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.
Ερευνητές έδωσαν καψαϊκίνη σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, γενετικά επιρρεπή στην ανάπτυξη πολλαπλών όγκων στο γαστρεντερικό τους σωλήνα.
Η καψαϊκίνη ενεργοποιούσε έναν υποδοχέα πόνου στα επιθηλιακά κύτταρα των εντέρων, ξεκινώντας μια αντίδραση που μείωνε τον κίνδυνο ανάπτυξης όγκων στο παχύ έντερο.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι η «θεραπεία» αυτή παρέτεινε τον προσδόκιμο όρο ζωής των ποντικιών πάνω από 30%. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, διαπίστωσαν ότι ήταν πιο αποτελεσματική όταν συνδυαζόταν με ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο (celecoxib), το οποίο έχει εγκριθεί για τη θεραπεία κάποιων μορφών αρθρίτιδας.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Clinical Investigation, αναφέρει ότι οι ασθενείς που έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του παχέος εντέρου ή του ορθού πρέπει να εντάξουν την καψαϊκίνη στη διατροφή τους, προκειμένου να αποτρέψουν την ανάπτυξη όγκων.
Η καψαϊκίνη χρησιμοποιείται ως αναλγητικό σε τοπικές αλοιφές, περιορίζοντας την ικανότητα των νεύρων να «στέλνουν σήματα» πόνου για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.
newsbeast.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment