Σύμφωνα με μια μελέτη που διήρκεσε δύο χρόνια, οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερο ελαιόλαδο εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα οστεοκαλσίνης.
Η οστεοκαλσίνη είναι μια πρωτεΐνη που εκκρίνεται κατά το σχηματισμό των κυττάρων των οστών. Τα υψηλά επίπεδα οστεοκαλσίνης αποτελούν δείκτη δυνατών οστών.
Μία θεωρία υποστηρίζει ότι η οστεοκαλσίνη βοηθά ακόμη στην πρόληψη της αντίστασης στην ινσουλίνη, όπου ο οργανισμός παθαίνει ανοσία στις επιδράσεις της ορμόνης. Αυτό, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, έχει συνδεθεί με ασθενέστερα οστά.
Μία άλλη μελέτη, από το πανεπιστήμιο της Αθήνας αυτή τη φορά, ανακάλυψε ότι η διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο και χαμηλή σε κόκκινο κρέας συνδέεται με πιο υγιή οστική πυκνότητα στις γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στα αντιοξειδωτικά του ελαιολάδου.
newsbeast.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment