Αποτελεί, ωστόσο, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ερευνητικά δεδομένα που μπορούν να μας διαφωτίσουν για τις άγνωστες πτυχές του.
Δείτε μερικές πικάντικες αλλά και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στη στυτική λειτουργία του άνδρα.
1. Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη στύσης
Η έκφραση της ανδρικής σεξουαλικότητας ποικίλλει ανάλογα με την περίσταση! Η αντανακλαστική στύση επέρχεται ως αποτέλεσμα της σωματικής επαφής. Η ψυχογενής στύση οφείλεται σε οπτικοακουστικά ερεθίσματα ή φαντασιώσεις και η νυχτερινή στύση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η στύση είναι ακούσια και μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.
2. Το αλκοόλ δε βοηθάει
Ένα ποτηράκι κρασί θεωρείται αφροδισιακό, όμως η κατανάλωση αλκοόλ ευθύνεται για τα περισσότερα περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας σε νεαρούς άνδρες.
3. Περισσότερος ύπνος για καλύτερη στύση
Η έλλειψη ύπνου πλήττει ανεπανόρθωτα τη λίμπιντο, άρα και την ικανότητα του άνδρα να επιτύχει ικανοποιητική στύση. Η ποιότητα του ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο σε δεκάδες επιμέρους λειτουργίες του οργανισμού κι έτσι η αϋπνία, ο διακοπτόμενος ύπνος και το ροχαλητό μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις επιδόσεις των ανδρών.
4. Ο τόπος και ο χρόνος παίζουν ρόλο
Είναι μύθος ότι ο άνδρας μπορεί να αποδώσει ερωτικά ανά πάσα ώρα και στιγμή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, ο άνδρας χρειάζεται ιδιωτικότητα, χρόνο και συναισθηματική εγγύτητα για να επιτύχει ικανοποιητική στύση. Αντιθέτως, οι επιβεβλημένες επαφές με στόχο τη σύλληψη, η παρουσία παιδιών και άλλων ατόμων στο σπίτι και οι επαφές σε εξωτερικούς χώρους επιδρούν αρνητικά.
5. Τα πράγματα μπορεί να πάρουν παράξενη… τροπή
Η κάμψη του πέους όταν επιτυγχάνεται η στύση είναι έως ένα βαθμό φυσιολογική. Εάν όμως προκαλεί δυσφορία στον άνδρα μπορεί να οφείλεται στη νόσο Περονιέ, η οποία χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό ουλώδους ιστού στο εσωτερικό του πέους. Ο ουρολόγος θα πρέπει να κάνει τη σχετική εξέταση ώστε να επιβεβαιώσει ή να αποκλείσει τη διάγνωση.
Leave a Comment