Categories: Σεξ & Υγεία

Η γυναικεία «εκσπερμάτιση» στο μικροσκόπιο

Η σεξουαλικότητα του άντρα είναι ένα καλά χαρτογραφημένο επιστημονικό πεδίο, καθώς οι ειδικοί έχουν καταφέρει να εντοπίσουν βασικά σημεία-κλειδιά, όπως τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ερωτική διέγερση του άντρα, τις ερωτογενείς ζώνες του αντρικού σώματος και τον ακριβή μηχανισμό του οργασμού και της εκσπερμάτισης.

Αντιθέτως, η γυναικεία σεξουαλικότητα αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, καθώς δεν έχουν καταφέρει να την αποκρυπτογραφήσουν πλήρως. Βασικός λόγος πίσω από αυτό είναι ότι το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα είναι πολύ πιο περίπλοκο από το αντρικό.

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο ιδιωτικό νοσοκομείο Parly II στην κοινότητα Le Chesnay αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το φαινόμενο της γυναικείας «εκσπερμάτισης» (squirting), τι συμβαίνει δηλαδή όταν η γυναίκα εκτοξεύει υγρά τη στιγμή του οργασμού.

Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν από τι ακριβώς αποτελούνται αυτά τα υγρά και αποδεικνύεται ότι τελικά είναι ούρα!

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν εξετάσεις σε επτά γυναίκες που υποστήριζαν ότι παράγουν υπερβολικά πολλά υγρά κατά τον οργασμό. Οι γυναίκες αυτές δεν απελευθέρωναν λευκά υγρά από τον κόλπο τους, καθώς αυτά παράγονται από τους λεγόμενους αδένες του Skene, οι οποίοι εκτελούν λειτουργίες παρόμοιες με τον αντρικό προστάτη, και απελευθερώνονται προς την ουρήθρα.

Οι συμμετέχουσες εκτόξευαν με δύναμη υγρά από τον κόλπο τους, τα οποία μάλιστα δεν είχαν λευκό χρώμα. Οι ερευνητές εντόπισαν σε πέντε από τις επτά γυναίκες μικρές ποσότητες του αντιγόνου PSA (προστατικό ειδικό αντιγόνο), ένα ένζυμο που βρίσκεται στο σπέρμα των αντρών. Όταν όμως απελευθερώνεται το PSA με το σπέρμα, διαρρέουν και μικρές ή μεγαλύτερες ποσότητες ούρων.

«Η μελέτη αποδεικνύει ότι τα υγρά που εκτοξεύονται από το γυναικείο κόλπο κατά τον οργασμό έχουν την ίδια χημική σύσταση με τα ούρα και περιέχουν μικρές ποσότητες του αντιγόνου που περιέχει το αντρικό αλλά και το γυναικείο εκσπερμάτισμα», δήλωσε στο New Scientist ο ερευνητής Barry Komisaruk, ο οποίος δε συμμετείχε στη μελέτη.

«Η μελέτη γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στις υπάρχουσες θεωρίες για τα υγρά που απελευθερώνει το γυναικείο σώμα κατά τον οργασμό. Φαίνεται πως υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη υγρών και καθένα από αυτά προέρχεται από διαφορετική πηγή.»

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από τις επτά συμμετέχουσες να παράσχουν δείγμα ούρων και στη συνέχεια οι γυναίκες υποβλήθηκαν σε υπέρηχο ώστε να διαπιστώσουν οι ερευνητές ότι η ουροδόχος κύστη τους είχε πράγματι αδειάσει. Να σημειωθεί πως οι επτά γυναίκες είχαν δηλώσει ότι κατά τον οργασμό εκτοξεύουν αρκετά υγρά ώστε να γεμίσουν ένα ολόκληρο ποτήρι.

Στη συνέχεια, οι γυναίκες έπρεπε να φτάσουν σε οργασμό, είτε με τη βοήθεια ενός παρτενέρ είτε μέσω αυτοϊκανοποίησης. Αμέσως πριν τον οργασμό, οι ερευνητές έκαναν έναν ακόμη υπέρηχο στις γυναίκες. Η εξέταση έδειξε ότι η ουροδόχος κύστη τους είχε γεμίσει και πάλι. Τα υγρά που εκτόξευσαν οι συμμετέχουσες κατά τον οργασμό συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν στο εργαστήριο και έγινε ένας τελευταίος υπέρηχος ώστε να διαπιστωθεί ότι η κύστη τους είχε αδειάσει και πάλι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, δύο από τις επτά γυναίκες απελευθέρωσαν μόνο ούρα κατά τον οργασμό.

Τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine.

 

Πηγή: onmed.gr

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

3 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies