Αν αγαπάτε το τυρί και δεν θέλετε να στερηθείτε το πολύτιμο ασβέστιο που παρέχει, δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να το απολαύσετε με ασφάλεια και χωρίς να επακολουθήσουν δυσάρεστες ενοχλήσεις.
Για να μειωθεί η περιεκτικότητά του σε λακτόζη, το τυρί πρέπει να είναι παλαιωμένο. Τα ωφέλιμα βακτήρια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του τυριού προωθούν τη ζύμωση της λακτόζης ώστε να παραχθεί γαλακτικό οξύ.
Η λακτόζη που απομένει σταδιακά διασπάται από τα βακτήρια κι έτσι το τυρί γίνεται με τον καιρό πιο εύπεπτο.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να καταναλώνουμε τυρί που δείχνει να έχει χαλάσει –έχει δηλαδή αλλοιωθεί η όψη και η μυρωδιά του– ούτε να συνεχίσουμε να το καταναλώνουμε εάν και πάλι προκαλεί ενοχλήσεις.
Leave a Comment