Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το τι προκαλεί τα χασμουρητά και γιατί είναι μεταδοτικά. Αρχικά, πίστευαν πως οι άνθρωποι χασμουριόνταν για περισσότερη πρόσληψη οξυγόνου, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν είναι σωστό.
Η πιο συνηθισμένη θεωρία είναι συμπεριφοριστική.
Σε ένα άρθρο που εξετάζει τα μεταδοτικά χασμουρητά, ο Δρ Στίβεν Μ. Πλάτεκ κ.ά. δηλώνουν: «Το μεταδοτικό χασμουρητό μπορεί να συνδεθεί με ενσυναίσθητες όψεις της προέλευσης μιας διανοητικής κατάστασης, οι οποίες επηρεάζονται αρνητικά από την αύξηση των σχιζοτυπικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, στον ίδιο βαθμό με άλλους στόχους σχετικούς με την αυτεπεξεργασία».
-Τι λένε; Εγώ πάντως χασμουριέμαι ήδη.
Αυτό που εννοούν είναι πως οι άνθρωποι μιμούνται ασυνείδητα άλλους όταν χασμουριούνται. Οι άνθρωποι δεν είναι το μοναδικό είδος που χασμουριέται. Χασμουριούνται και πολλά ζώα, όπως γάτες, ψάρια και πουλιά -μεταξύ άλλων-, αν και δεν ξέρουμε πώς είναι ένα ψάρι που χασμουριέται.
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment