Πρόκειται για αρετή που δεν έχουν πολλοί, οπότε αν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας έχει το «μικρόβιο» της δημιουργικότητας, πρέπει να το βοηθήσετε να το αναπτύξει.
- Επειδή όλο και κάποιο δημιουργικό χόμπι θα έχετε, φροντίστε να κινήσετε την περιέργεια του παιδιού προκειμένου να σας βοηθήσει με αυτό που έχετε καταπιαστεί.
- Ενθαρρύνετε το παιδί να ζωγραφίζει στον ελεύθερο χρόνο του (αν και σίγουρα το κάνει χωρίς τη δική σας παρότρυνση). Το πιθανότερο είναι ότι λόγω ηλικίας δε θα φτιάξει κάτι συγκεκριμένο, όμως γίνεται μέρος της νοοτροπίας του η δημιουργικότητα.
- Αν έχετε κοριτσάκι, είναι πολύ καλή ιδέα να της δώσετε το ελεύθερο να πειραματιστεί στην προεργασία για τα κουλουράκια, όταν ανοίγετε φύλλο για πίτα κτλ.
- Μη βάζετε φρένο και μην κοροϊδεύετε το παιδί όταν πάει να σας διηγηθεί μια ιστορία που έχει πλάσει με τη φαντασία του.
- Αν διαπιστώσετε ότι καταπιάνεται συστηματικά με δημιουργικές ασχολίες, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθήσει μαθήματα για να το εξελίξει.
- Συζητήστε μαζί του για τα οφέλη στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας παιχνιδιών όπως το κρυφτό, τα τουβλάκια και η κατασκευή κάστρων στην άμμο.
Όπως γίνεται αντιληπτό, το μόνο που έχετε να κάνετε ως γονείς είναι να διαπιστώσετε την ύπαρξη δημιουργικότητας στο παιδί και να λειτουργήσετε υποβοηθητικά ώστε να την αναπτύξει. Δε συντρέχει λόγος ανησυχίας αν δεν είναι προικισμένο με αυτή την αρετή, ούτε βέβαια χρειάζεται πίεση να την αποκτήσει.
Πηγή: mother.gr