Όσο πιο πολλά λαχανικά τρώνε οι άντρες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να πάθουν καρκίνο στο στομάχι, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Καρκίνου της Ιαπωνίας, αλλά και άλλων ιδρυμάτων.
Η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες καταστέλλουν τις δραστηριότητες του Helicobacter pylori, ενός από τους αιτιολογικούς παράγοντες του γαστρικού καρκινώματος.
Στην έρευνα συμμετείχαν τρεις μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες, οι οποίες έλαβαν υπόψιν τους τις διατροφικές συνήθειες και την ημερήσια πρόσληψη λαχανικών 150.000 ατόμων, για έντεκα χρόνια.
Από τα 1670 άτομα που ανέπτυξαν καρκίνο του στομάχου, οι 1412 είχαν όγκους στα κατώτερα δύο τρίτα του στομάχου τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης.
Μετά την εξάλειψη καρκινογόνων επιρροών από άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η πρόσληψη αλατιού, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έτρωγαν το μεγαλύτερο ποσό των λαχανικών, είχαν 22 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν γαστρικό καρκίνωμα από εκείνους που κατανάλωναν τη μικρότερη ποσότητα.
Ωστόσο, δεν υπήρχαν εμφανείς διαφορές στο ποσοστό του καρκίνου του στομάχου μεταξύ των ομάδων γυναικών σε σχέση με την κατανάλωση λαχανικών.
Πηγή: godoctor.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment