Σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγαν Έλληνες επιστήμονες σχετικά με την αρτηριακή πίεση, αποδείχθηκε ότι αν η αρτηριακή πίεση καρδιοπαθών κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, τότε δύο φλιτζάνια καφέ τη μέρα μπορούν να τους βοηθήσουν να αποφύγουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας.
Το αποτέλεσμα της έρευνας εξέπληξε τους ειδικούς καθώς, όπως είναι γνωστό, ο δυνατός καφές μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμίες. Όμως, η συγκεκριμένη έρευνα αποδεικνύει τη σύνθετη φάση των επιδράσεων του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό.
Συγκεκριμένα, από μελέτη που έγινε σε πάνω από 350 ασθενείς, οι οποίοι είχαν υποστεί καρδιακό ή άλλου τύπου οξύ στεφανιαίο επεισόδιο, διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα έπιναν ένα ή δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα και είχαν 88% λιγότερες πιθανότητες (σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καφέ), να παρουσιάσουν ασθένεια, λόγω της οποίας η καρδιά αδυνατεί να διοχετεύσει αποτελεσματικά το αίμα.
Η Συστολική Δυσλειτουργία της Αριστερής Κοιλίας είναι ένα από τα προμηνύματα ότι ο οργανισμός απειλείται από καρδιακή ανεπάρκεια. Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ, ωστόσο, δεν εμφανίστηκαν σε ασθενείς με υπέρταση, στους οποίους η κατανάλωσή του ουσιαστικά συνδεόταν με τις αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης LVSD.
Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας στην Πράγα.
Πηγή: godoctor.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment