Βρετανοί ερευνητές, ανακάλυψαν μια νέα τεχνική για να δημιουργούν σοκολάτα που να περιέχει τα μισά λιπαρά και στη θέση τους, να ενσωματώνουν υγιεινά συστατικά, όπως φρουτοχυμό και βιταμίνη C.
Αν οι εταιρείες παραγωγής σοκολάτας υιοθετήσουν τη νέα μέθοδο, η σοκολάτα, ιδίως η μαύρη, που ήδη θεωρείται ότι κάνει καλό στην υγεία αν καταναλώνεται με μέτρο, θα γίνει ακόμα πιο υγιεινή.
Κατά τους Βρετανούς ερευνητές, στη θέση του φρουτοχυμού, θα μπορούσε να υπάρχει ακόμα και αλκοόλ στη σοκολάτα, οπότε ανοίγει η προοπτική για σοκολάτες με γεύση βότκα! Φυσικά σε αυτή την περίπτωση, η σοκολάτα δεν θα είναι το ίδιο υγιεινή.
Το BBC μετέδωσε ότι η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας στη Νέα Ορλεάνη.
Πηγή: godoctor.gr