Επιστημονικές έρευνες στην Ισπανία έρχονται να αναδείξουν την αξία του γαρύφαλλου, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι το μπαχαρικό με τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και γι’ αυτό θα πρέπει να καταγραφεί ως μία από τις λεγόμενες «σούπερ τροφές».
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μiguel Ηernandez ανέλυσαν και συνέκριναν διάφορα είδη μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται κυρίως στη μεσογειακή διατροφή, για να διαπιστώσουν ποια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στη βιομηχανία του κρέατος, ως φυσικά αντιοξειδωτικά.
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες διαθέτουν μια πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως η προστασία των κυττάρων από τον εκφυλισμό που επιφέρουν οι φυσιολογικές και αναπόφευκτες διαδικασίες της οξείδωσης. Τα αντιοξειδωτικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τα «αντιγηραντικά φάρμακα της φύσης». Το γαρύφαλλο περιέχει πολύ αυξημένα επίπεδα φαινολικών ουσιών, οι οποίες έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Πηγή: godoctor.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment