Η Ιρλανδία ζητά 1000 Έλληνες νοσηλευτές/τριες για να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της. Οι Ιρλανδοί γνωρίζουν ότι η χώρα μας, με τους χιλιάδες ανέργους νοσηλευτές, αποτελεί αστείρευτη πηγή για εύρεση αξιόλογου, καταρτισμένου προσωπικού.
Οι υποψήφιοι για τις θέσεις πρέπει να έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Νοσηλευτικής, να γνωρίζουν Αγγλικά, ενώ η πείρα δεν είναι απαραίτητη για όλες τις περιπτώσεις
Τα πλεονεκτήματα
8 λόγοι για να ξεκινήσετε την καριέρα σας στην Ιρλανδία
1. Το καλύτερο ξεκίνημα μιας καριέρας νοσηλευτή στον εξωτερικό. Το πιστοποιητικό εργασίας στην Ιρλανδία κάνει πολύ πιο εύκολη την εύρεση εργασία στη Μ. Βρετανία, στο Ντουμπάι και αλλού.
2. Εργασία στην Ιρλανδία σημαίνει α) Χαμηλό κόστος ζωής και εξοικονόμηση έτσι 30 με 50.000 Ευρώ από την οικονομία στα έξοδα, σε σχέση με άλλη χώρα.
β) Γρήγορη εξέλιξη στην Ιρλανδία, είτε στην Μ. Βρετανία, Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία.
γ) Γλώσσα τα Αγγλικά.
3. Οι νοσηλευτές που εργάστηκαν στην Ιρλανδία έχουν μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Ιρλανδία έχει συνεχείς ανάγκες, προσωπικού.
4. Η μετακίνηση και εγκατάσταση είναι επιδοτούμενη. Η πρόσβαση είναι πολύ πιο οικονομική σε σχέση με άλλες χώρες.
5. Σχεδιασμός Καριέρας
6. Αναλαμβάνουν να βοηθήσουν να βρεθεί απασχόληση και για το έτερο ήμισυ
7. Η Ιρλανδία έχει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα. Οι Ιρλανδοί είναι κυρίως καθολικοί, είναι φιλικοί και είναι κοντά στην οικογένεια. Εχει χαμηλή εγκληματικότητα Επίσης η Ιρλανδία πέρασε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση έχοντας το ΔΝΤ, αφού το 2010 μπήκε στο μνημόνιο Το 2014 κατάφερε κατάφερε να βγει από τα μνημόνια. ‘Εχει Ευρώ και είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση
8. Σήμερα η Ιρλανδία παρουσιάζει γρήγορη ανάπτυξη στην τεχνολογία και στην οικονομία της.
Η μηνιαία αμοιβή που παρέχεται είναι 3 με 3.500 Ευρώ (καθαρά), ανάλογη των προσόντων και δεξιοτήτων του κάθε υποψηφίου, και ελκυστικές Κοινωνικές Παροχές. Επίσης θα υπάρχει βοήθεια στην εξάσκηση την ιατρίκης ορολογίας και βελτίωσης της γλώσσας.
Η πλήρης απασχόληση στη Ιρλανδία είναι 39 ώρες την εβδομάδα
Λίγα λόγια για την Ιρλανδία σήμερα
Η Ιρλανδία είναι ένα μεγάλο νησί της βορειοδυτικής Ευρώπης, δυτικά από τη Μεγάλη Βρετανία. Έχει έκταση 84.421 τ.χλμ. Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους είναι πεδινό ή λοφώδες. Τον Ιανουάριο του 1999 η χώρα μπήκε στην Ευρωζώνη, εγκαταλείποντας την ιρλανδική λίρα. Διαθέτει πληθυσμό 4.609.600 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2014. Το υπόλοιπο 1/6 της νήσου είναι γνωστό ως Βόρεια Ιρλανδία και αποτελεί τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2010 η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με την παγκόσμια οικονομική κρίση. Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ενέκριναν στις 21 Νοεμβρίου 2010 τριετές πρόγραμμα, ύψους σχεδόν 90 δισ. ευρώ, για οικονομική στήριξη της Ιρλανδίας έπειτα από αίτημα της ίδιας της χώρας για ένταξη στον μηχανισμό στήριξης. Σήμερα η Ιρλανδία είναι 2 χρόνια εκτός μνημονίου, με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και την εντυπωσιακότερη πτώση της ανεργίας στην Ευρώπη. Επίσης ανακηρύχθηκε πριν από ένα χρόνο ως “Best country in the world to do business”.
Και μερικές προσωπικές ιστορίες
«Στην αρχή, όταν πρωτοείπα ότι φεύγω για να βρω δουλειά στην Ιρλανδία, γελούσαν οι πάντες. Φεύγεις από μια κρίση και πας σε μια άλλη κρίση, μου έλεγαν», περιγράφει ο κ. Κώστας Πάλλας από τη Λέσβο, που μαζί με τη σύζυγό του μετανάστευσαν στην Ιρλανδία. Δεν είναι ο μόνος. Σύμφωνα με την τέως πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας στο Δουβλίνο,καθηγήτρια Βιοτεχνίας του Περιβάλλοντος σε πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, κ. Θωμαή Κακούλη, ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν εκεί μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα, ξεπερνά τους χίλιους.
Ο Κώστας Πάλλας, είχε ΠΡΟΠΟτζίδικο στη Λέσβο, αλλά με το που ενέσκηψε η θύελλα, οι δουλειές μειώθηκαν δραματικά και άρχισε να σκέφτεται τη μετανάστευση. Πρώτα έφυγε η σύζυγός του Μαρία Αλεξίου στη Γερμανία, με σκοπό να ανοίξει εκεί κέντρο αισθητικής. Γρήγορα όμως επέστρεψε καθώς, όπως λέει, «δεν άντεξε τον ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων που καλλιεργούσαν πολλά ΜΜΕ». Οταν κάποιος πρώην υπάλληλός του, που είχε εγκατασταθεί ήδη και εργαζόταν στη μνημονιακή Ιρλανδία, του μίλησε γι’ αυτή τη χώρα, αποφάσισε να δοκιμάσει και έφυγαν μαζί με τη σύζυγό του.
«Μας έδιωξε η Ελλάδα, εδώ είμαι ευχαριστημένος, νομίζω ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλικοί». Οπως εξηγεί, η σύζυγός του δεν έβγαζε στην Ελλάδα ούτε 300 ευρώ τον μήνα από τη δουλειά της. Τώρα, στην Ιρλανδία άνοιξε δική της επιχείρηση και ξεπερνάει τα 1.400… «Το να ανοίξεις μια δική σου επιχείρηση εδώ, σε αντίθεση με την Ελλάδα, είναι πανεύκολο, οι άνθρωποι βρίσκονται πολύ μπροστά σε τέτοια θέματα», τονίζει.
Το ζεύγος Πάλλα νοίκιασε ένα διαμέρισμα και μοιράζεται το ενοίκιο με άλλη Ελληνίδα μετανάστρια. Πολλοί Ελληνες αναγκάζονται να συγκατοικούν με άλλους για να τα βγάλουν πέρα. Οι μισθοί, παρά την οικονομική κρίση, δεν έχουν σχέση με αυτούς στην Ελλάδα. Εδώ το ωρομίσθιο είναι οχτώ ευρώ, ίσως και περισσότερα, όταν την Ελλάδα είναι τρία…».
Γιατί παρ’ όλα αυτά επιλέγουν πολλοί Ελληνες μια χώρα ομοιοπαθή, όταν θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν σε μια πιο πλούσια ευρωπαϊκή; «Ενας βασικός λόγος είναι η γλώσσα, η αγγλική, οπότε θα πήγαιναν ή στην Αγγλία ή στην Ιρλανδία. Στην Αγγλία η κοινωνία είναι πιο κλειστή. Με τους Ιρλανδούς έχουμε ίδιο ταμπεραμέντο, είμαστε θρησκευόμενοι λαοί, έχουμε πολιτιστική σύνδεση, υπάρχουν πολλά κοινά που μας δένουν με την Ιρλανδία. Και βεβαίως, είναι η διαφορά στους μισθούς και στα μεροκάματα σε σχέση με την Ελλάδα..», εξηγεί η Ελληνίδα πανεπιστημιακός.
Επειτα από μια περίοδο σκληρής δοκιμασίας για τους Ιρλανδούς, η χώρα τους βγήκε, όχι χωρίς τραύματα, από το μνημόνια και πλέον κινείται σε τροχιά ανάκαμψης. «Ανέκαμψαν και είναι καλύτερα σε σχέση μ’ εμάς. Είμαστε μη συγκρίσιμες χώρες, έχουμε διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετική αντιμετώπιση από την Ευρώπη. Ηρθε η ανάκαμψη για τους πλούσιους, για τους φτωχούς όχι. Υπάρχει, ειδικά στην επαρχία, κόσμος που δεν έχει να πληρώσει το ηλεκτρικό, παιδιά που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο. Υπάρχουν γύρω στις 200.000 οικογένειες, και το ξέρω γιατί είμαι εθελόντρια σε φιλανθρωπική οργάνωση όπου προσπαθούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το δάνειο. Η Ιρλανδία έχει πέντε εκατομμύρια ανθρώπους και μέσα σ’ αυτούς, οι 200.000 οικογένειες είναι πολύς κόσμος. Εντάξει, βγήκαν στις αγορές, δανείζονται, οι επιχειρήσεις παίρνουν και πάλι χρήμα, αλλά άμεσα για τον κόσμο δεν υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν. Πληρώνουμε τώρα και το νερό, βάζουν φόρο νερού και υπάρχουν αντιδράσεις», προσθέτει.
Ο Κώστας Πάλλας υποστηρίζει ότι τώρα, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, η κατάσταση στην Ιρλανδία είναι «όπως ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα πριν από το μνημόνιο». Θέτει ρητορικά το ερώτημα «πώς γίνεται εμείς, 11 εκατομμύρια Ελληνες, να έχουμε 340 δισ. χρέη, οι Ιρλανδοί τέσσερα εκατομμύρια να έχουν 668 δισ. ευρώ χρέη και τώρα αυτοί να βγήκαν από τα μνημόνια και να πορεύονται, ενώ εμείς βαλτώσαμε; Πώς γίνεται να μπήκαν μετά από εμάς στο μνημόνιο και να βγήκαν πρώτοι, ενώ εμείς είμαστε μέσα;». Για να απαντήσει ο ίδιος: «Προφανώς, εδώ δεν έχουν κλέφτες και απατεώνες και πληρώνουν τους φόρους τους».
Οποίος ή όποια ενδιαφέρεται σχετικά μπορεί να επικοινωνήσει με την κα Ζουμπουρλή, στο 2106815538, (στα γραφεία του medlabnews.gr) ώρες 11 με 6 καθημερινά, για περισσότερες πληροφορίες ή στείλτε mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο
mail@medlabnews.gr
Leave a Comment