Categories: Σεξ & Υγεία

Για να είναι πραγματικά “ασφαλές” το ασφαλές σεξ

Αν προσέχετε τη διατροφή σας και προσπαθείτε να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με χημικά (σαπούνια, αποσμητικά, καθαριστικά), τότε βεβαιωθείτε ότι τα προφυλακτικά που έχετε επιλέξει δεν περιέχουν βλαπτικά συστατικά.

Σε έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, επισημαίνεται πως ένα συνηθισμένο προφυλακτικό περιέχει χημικά που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία των ορμονών του οργανισμού σας, ακόμη και να αυξήσουν τις πιθανότητες να κολλήσετε σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Ένα συνηθισμένο προφυλακτικό, αναφέρουν, συνήθως περιέχει τρία επικίνδυνα χημικά: parabens, σπερματοκτόνο (νονοξυνόλη-9) και γλυκερίνη.

Γιατί όχι στα parabens

Τα parabens είναι ένα είδος συντηρητικού που χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα περιποίησης ή καθαρισμού του δέρματος και καταπολεμά την ανάπτυξη βακτηρίων. Το μειονέκτημα είναι πως αποδιοργανώνουν το ενδοκρινολογικό σύστημα. Και όταν επηρεάζονται οι ορμόνες, επηρεάζεται και η διανοητική, φυσική και αναπαραγωγική μας υγεία. Το δέρμα απορροφά σε μεγάλο βαθμό αυτές τις ουσίες και η περιοχή των γεννητικών οργάνων σχετίζεται στενά με τις αναπαραγωγικές μας ορμόνες, οπότε λογικά αυτό είναι το χειρότερο σημείο για να φέρουμε σε επαφή με αυτού του είδους τις ουσίες.

Γιατί όχι στα σπερματοκτόνα

Το θετικό στη χρήση των σπερματοκτόνων είναι πως δρουν ως μία επιπλέον πρόληψη κατά της εγκυμοσύνης σκοτώνοντας τα σπερματοζωάρια. Το μειονέκτημα είναι πως προκαλούν φλεγμονή και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ή να σκοτώσει κύτταρα στα τοιχώματα του κόλπου. Και τα δύο αυτά στοιχεία, αυξάνουν τις πιθανότητες των γυναικών να παρουσιάσουν ουρολοίμωξη ή να κολλήσουν σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δε συστήνει τα σπερματοκτόνα με νονοξυνόλη-9 για γυναίκες που έχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HIV.

Γιατί όχι στη γλυκερίνη

Η γλυκερίνη είναι ένα είδος συντηρητικού που χρησιμοποιείται συχνά και ως λιπαντικό, μπορεί ωστόσο να αυξήσει τις πιθανότητες να παρουσιάσετε μυκητίαση, ειδικά αν είστε επιρρεπείς σε αυτού του είδους τις μολύνσεις.

Πηγή: capital.gr

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

3 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies