Το μόνο που χρειάζεστε είναι τον ειδικό κόφτη λαχανικών, το spiralizer, όπως λέγεται και μπορείτε να φτιάξετε σε μερικές λεπτά ελκυστικά και εξαιρετικά υγιεινά συνοδευτικά για κάθε πιάτο.
Ποια λαχανικά μπορείτε να μετατρέψετε σε “ζυμαρικά”;
Κόκκινη κολοκύθα
Κολοκυθάκια
Γλυκοπατάτα
Λάχανο
Καρότο
Πώς τα μαγειρεύετε;
Πλένετε καλά και κόβετε τα λαχανικά με τον κόφτη. Στη συνέχεια μπορείτε να τα ζεματίσετε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά, ανάλογα με την υφή που θέλετε, να τα στραγγίσετε και να τα σερβίρετε μαζί με το κρέας, το ψάρι ή το κοτόπουλο.
Μπορείτε επίσης να κάνετε διάφορες μίξεις και να τα φάτε ως σαλάτα μαζί με ελαιόλαδο και αρωματικό βαλσαμικό ξύδι.
Αν δεν σας πειράζει να προσθέσετε λίγα λιπαρά και θερμίδες, αφού τα βράσετε μπορείτε να τα σοτάρετε σε καυτό τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Γιατί να το κάνετε:
Αυξάνετε σημαντικά την πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών ουσιών ενώ μειώνετε την κατανάλωση απλών υδατανθράκων. Επιπλέον, όταν προσέχουμε τη διατροφή μας χρειαζόμαστε ποικιλία και εναλλαγές γεύσεων για να μπορούμε να συνεχίσουμε δυναμικά!
Πηγή: capital.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment