Κατά τη διάρκεια των γιορτών τα γεύματα σε μπουφέ έχουν την τιμητική τους. Το ίδιο όμως και κίνδυνοι, που ελλοχεύουν και δεν αναφερόμαστε στα παρανίσια κιλά. Δείτε 3 χρήσιμα tips για οικοδεσπότες συν μια συμβουλή για καλεσμένους που δίνει η παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη για να απολαύσετε όλα τα πλούσια εδέσματα άφοβα.
Οικοδεσπότες:
-Βγάλτε τα μαγειρεμένα φαγητά, όταν ακριβώς θα έρθει η στιγμή να σερβιριστούν οι καλεσμένοι σας. Εάν τα φαγητά εκτεθούν πάνω από 2 ώρες, οι μικροοργανισμοί έχουν τον χρόνο να πολλαπλασιαστούν.
-Σερβίρετε καυτά τα ζεστά πιάτα.
-Συντηρήστε τα κρύα πιάτα στο ψυγείο. Τοποθετήστε τα στο τραπέζι τη στιγμή της έναρξης του γεύματος.
Καλεσμένοι:
Επισκεφθείτε από τους πρώτους τον μπουφέ. Ο λόγος, όπως είπαμε και παραπάνω, είναι ότι δε θα προλάβουν να αυξηθούν οι μικροοργανισμοί. Τώρα λοιπόν έχετε μια ακόμη δικαιολογία να «ορμήσετε» στον μπουφέ.
Τέλος ένας κανόνας, που ισχύει είτε είστε οικοδεσπότες είτε καλεσμένοι, πλύνετε συχνά και τακτικά τα χέρια σας!
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment