Οι Ιάπωνες έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο και πλέον θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στην κατανάλωση του μάτσα (matcha), ενός είδους τσαγιού σε σκόνη που αποτελεί παράδοση για την ιαπωνική κουλτούρα και το οποίο είναι αποτοξινωτικό, αντικαρκινικό, βοηθάει στην καύση του λίπους και σε πολλά άλλα.
Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες ένα ποτήρι μάτσα ισοδυναμεί με δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Συγκεκριμένα, τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχει το τσάι μάτσα βοηθούν στην αντιγήρανση και στην αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων 20 φορές περισσότερο από ό, τι άλλες πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών όπως τα ρόδια ή τα βατόμουρα!
Πώς το τσάι μάτσα σας κάνει καλό:
Ηρεμεί και βοηθά στην συγκέντρωση, ενώ παράλληλα τονώνει τον οργανισμό.
Ενισχύει το μεταβολισμό, δηλαδή την ικανότητα του σώματος να κάψει λίπος και να χάσει βάρος.
Περιέχει αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να προστατεύσει ενάντια σε καρδιακές παθήσεις.
Βοηθά στη ρύθμιση υγιών επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα.
Θα βρείτε σκόνη μάτσα σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και σε “μπαχαράδικα”, ακόμη και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, ενώ πέρα από αφέψημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο φαγητό: Προσθέστε το σε χυμούς, σε σαλάτες και φρουτοσαλάτες, στο γιαούρτι μαζί με άλλα φρούτα ή ακόμα και σε γλυκά αλλά και στο smoothie σας.
Πηγή: Shape.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment