Το έχουμε εμπεδώσει: ένα ποτήρι κρασί, κόκκινο κατά προτίμηση, κάνει καλό στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Νέα ανάλυση μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Natural Medicine Journal φέρνει τη μπύρα στο τραπέζι – μεταφορικά και κυριολεκτικά. Η μπύρα είναι ακόμη καλύτερη, αποφαίνονται οι ειδικοί, και μάλιστα για τις γυναίκες είναι η πιο έξυπνη επιλογή αλκοολούχου ποτού.
Και η επιστημονική εξήγηση: Μεγαλώνοντας χάνεται μέρος της οστικής πυκνότητας, στις γυναίκες περισσότερο όταν μειώνεται η προστατευτική επίδραση των οιστρογόνων αλλά και στους άντρες καθώς η οστεοπόρωση αποδεικνύεται πως αφορά τελικά και τα δύο φύλα. Ένα ποτήρι μπύρας προσφέρει αρκετή διατροφική σιλικόνη στον οργανισμό, ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας για τη δομή των οστών και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η μορφή της που περιέχεται στη μπύρα είναι εύκολα απορροφήσιμη από τον οργανισμό.
Σε μία από τις μελέτες που αναλύθηκαν, οι ερευνητές βρήκαν πως οι συμμετέχοντες απορρόφησαν 64% περισσότερη σιλικόνη από μπύρα με χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλ συγκριτικά με το μόλις 4% που του ίδιου συστατικού που απορροφήθηκε από συμμετέχοντες που το προσέλαβαν από μπανάνες (άλλη μία καλή πηγή σιλικόνης).
Ένας ακόμη λόγος να πιείτε χωρίς ενοχές τη μπύρα σας: Τα φλαβονοειδή που περιέχει μειώνουν την απώλεια του ασβεστίου από τα οστά. Διπλό το όφελος τελικά!
Πηγή: capital.gr