Είτε πηγαίνετε στη λαϊκή αγορά και ψωνίζετε τα λαχανικά της εβδομάδας είτε απλά θέλετε να έχετε ανά πάσα στιγμή στο ψυγείο τραγανά και φρέσκα λαχανικά, ο τρόπος που τα αποθηκεύετε μπορεί να βοηθήσει. Και το “μυστικό” είναι πολύ απλό.
Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε τα λαχανικά –εκτός από τα φυλλώδη που δεν τα πλένουμε παρά μόνο πριν τα χρησιμοποιήσουμε- τα συσκευάζουμε σε πλαστικά σακουλάκια με zip και προσθέτουμε στο σακουλάκι ένα δύο φύλλα στεγνό χαρτί κουζίνας.
Κάθε μια δυο μέρες, αλλάζουμε το χαρτί εάν έχει υγρανθεί. Έτσι τα λαχανικά παραμένουν φρέσκα για περισσότερες ημέρες!
Τα φυλλώδη λαχανικά, π.χ. το μαρούλι, που δεν τα πλένουμε αμέσως, μπορείτε να τα τυλίξετε σε χαρτί κουζίνας ή σε παλιά εφημερίδα και να τα βάλετε έτσι στο ειδικό συρτάρι του ψυγείου σας.
Τέλος, οι ντομάτες είναι το λαχανικό (φρούτο, στην πραγματικότητα) που δεν πρέπει να αποθηκεύουμε στο ψυγείο εάν θέλουμε να τις απολαμβάνουμε ζουμερές και αρωματικές. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι ή δίσκο, με μερικά φύλλα χαρτί κουζίνας –ή τη χάρτινη σακούλα του μανάβη και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment