Υπάρχουν (τουλάχιστον) δέκα τροφές, που αποδεδειγμένα έχουν καθαρτήριες ιδιότητες, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται ωμές και σε συνδυασμό μεταξύ τους. Προσθέστε τες στη διατροφή σας για να καθαρίσετε τον οργανισμό σας από τις τοξίνες που προκαλεί η κατανάλωση των “εορταστικών” φαγητών.
Κάρδαμο
Γεμάτο από βιταμίνη C -γνωστή για την αποτοξινωτική της δράση-, το κάρδαμο είναι το όνειρο της αποτοξίνωσης. Οι ειδικοί το παρομοιάζουν με… γροθιά κατά των τοξινών, καθώς ενεργοποιεί ένζυμα στο συκώτι που καθαρίζουν μέσω της ουροδόχου κύστης τον οργανισμό.
> Χρησιμοποιήστε το: η σούπα από κάρδαμο είναι ένα πεντανόστιμο κολατσιό – απλά προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο. Ακόμα πιο απλά, μπορείτε να βάλετε λίγο φρέσκο στα σάντουιτς. Είναι αρκετό για να κάνει τα “μαγικά” του.
Λεμόνι
Τα λεμόνια πρωταγωνιστούν στις κούρες αποτοξίνωσης για έναν πολύ καλό λόγο. Λειτουργούν εξουδετερώνοντας τις τοξίνες που υπάρχουν στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη, αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό ο ρόλος τους: η βιταμίνη C που περιέχουν στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην εκκαθάριση των συσσωρευμένων τοξινών.
> Χρησιμοποιήστε το: μια φέτα λεμονιού μέσα σε ζεστό νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών, ειδικά όταν το σώμα μας το χρειάζεται. Το λεμόνι επίσης είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο για το αλάτι.
Σκόρδο
Αυτός ο μικρός αλλά παντοδύναμος βολβός, ενισχύει τη φαγοκυττάρωση, μια διαδικασία του οργανισμού που καταστρέφει τα ξένα κύτταρα. Οι ενώσεις του θείου, που δίνουν στο σκόρδο τη χαρακτηριστική του μυρωδιά, διεγείρουν την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία απομακρύνουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητα ξένα σώματα στην κυκλοφορία του αίματος.
> Χρησιμοποιήστε το: το σκόρδο προσθέτει γεύση και ένταση στο φαγητό και, σύμφωνα με τη μαγειρική των Γάλλων, έχει θέση στη συντριπτική πλειοψηφία των πιάτων.
Κουρκουμάς
Μέλος της οικογένειας των τζίντζερ, αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται κατεξοχήν σε ασιατικά πιάτα, όπου οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από πολύ παλιά. Αυτό το απαλό και πολύ δυνατό καρύκευμα παρέχει ισχυρή δράση κατά των τοξινών, καθώς αυξάνει τα αντιφλεγμονώδη ένζυμα στο συκώτι – εξαιρετικό, ειδικά εάν το προηγούμενο βράδυ έχετε χάσει το μέτρημα των όσων ήπιατε.
> Χρησιμοποιήστε το: προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού στο ρύζι για να προσθέσετε γεύση, χρώμα και να απαλλαγείτε από τις τοξίνες.
Τζίντζερ
Το τζίντζερ βοηθά να χτίσετε ισχυρά αντιοξειδωτικά στο αίμα και το συκώτι και ενισχύει τον οργανισμό ώστε να καταπολεμήσει μελλοντικές εισβολές ξένων σωμάτων, καταστρέφοντας ταυτόχρονα τις ελεύθερες ρίζες που ελλοχεύουν στον οργανισμό μας.
> Χρησιμοποιήστε το: μερικές φετούλες σε ζεστό νερό κάνουν ένα πεντανόστιμο, θεραπευτικό τσάι. Επίσης, μην το περιφρονείτε όταν τρώτε σούσι – δεν μπαίνει για διακοσμητικούς λόγους. Αφενός επωφελείστε από τις ιαματικές ιδιότητές του, αφετέρου “καθαρίζει” το στόμα, ώστε να αντιλαμβάνεστε τις διαφορετικές γεύσεις που έχουν τα σούσι.
Πηγή: askmen.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment