Home / Ειδήσεις / Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου «MAST3 Conference in Arthroplasty Surgery»
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου «MAST3 Conference in Arthroplasty Surgery»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου «MAST3 Conference in Arthroplasty Surgery»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου «MAST3 Conference in Arthroplasty Surgery», που διοργάνωσε η Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του ΑΠΘ στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου από 2 έως 4 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνής παρουσίαση του «Virtual Reality in Orthopaedics», ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος που σχεδιάζει η  ελληνική ομάδα “ovid VR”. Το πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στον τομέα της υγείας, βασίζεται στα μοντέλα προσομοίωσης και μπορεί να αποτελέσει συμπληρωματικό εργαλείο στην εκπαίδευση των νέων γιατρών. Το πρόγραμμα που «παντρεύει» την ιατρική με τις σύγχρονες τεχνολογίες, βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και στις αρχές του επόμενου έτους η ομάδα θα διερευνήσει τις πιθανές συνεργασίες για την εφαρμογή του στην εκπαίδευση. «Πρόκειται για μία καινοτόμο ενέργεια, η οποία ξεκινά από την Ελλάδα. Αποτελεί παράδειγμα εξωστρέφειας και πρότυπο για τον τρόπο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε το αξιόλογο επιστημονικό μας δυναμικό, ώστε να αποτρέψουμε το φαινόμενο του brain drain και ταυτόχρονα να προσελκύσουμε επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα», τόνισε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ισχίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΑΠΘ, Λευτέρης Τσιρίδης.

 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα και την κλινική πράξη της χειρουργικής των τεχνητών αρθρώσεων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και τρία workshops για την αναθεώρηση γόνατος και ισχίου και για την επέμβαση ισχίου.
Η φετινή διοργάνωση συνδυάστηκε με το 1ο European Travelling Fellowship της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ισχίου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε δύο διακεκριμένους νέους ειδικούς να ταξιδεύσουν σε εξειδικευμένα κέντρα. Οι Sujith Konan από τη Μεγάλη Βρετανία και η Olga Pidgaiska από την Ουκρανία επισκέφτηκαν ορθοπαιδικά κέντρα της Ελλάδας, ενώ στη διάρκεια του συνεδρίου τους απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα.
Το MAST3 χρηματοδοτήθηκε από τον ιδιωτικό τομέα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου με τα έσοδά του να χρηματοδοτηθεί η έρευνα, η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …