Ένα πράγμα που θέλουν όλοι οι χρήστες του διαδικτύου είναι η προστασία της ιδιωτικότητάς τους.
Αν και πολλές φορές νομίζουμε ότι ξέρουμε πώς να το κάνουμε, χρησιμοποιώντας φίλτρα και τη δυνατότητα «ιδιωτικής περιήγησης» που δίνουν διάφοροι browsers, ακόμη και διαγραφή του ιστορικού μας, στην πραγματικότητα δεν προστατεύουμε πάντα τον εαυτό μας όσο πιστεύουμε.
Η βρετανική Mirror παρουσιάζει μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητά μας…
1. Προσοχή στην αναζήτηση
Οι αναζητήσεις που κάνετε στη Google, αποθηκεύονται για τη δημιουργία ενός ιστορικού δεδομένων και πακέτου πληροφοριών σχετικά με εσάς.
Αυτό στη συνέχεια χρησιμοποιείται για πολλά πράγματα, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να είναι κοινόχρηστο και να μοιραστεί στο μέλλον με άλλες εταιρείες. Θα πρέπει λοιπόν να ξέρετε πως ό,τι αναζητάτε και σας αφορά δεν παραμένει μόνο για εσάς.
2. Χρησιμοποιήστε τους κατάλληλους πλοηγούς στον Ιστό
Δεν είναι όλοι οι browsers ίδιοι. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σε αυτούς που έχετε και αυξήστε τις όπου είναι δυνατό. Αν ο πλοηγός που χρησιμοποιείτε δεν δίνει τέτοιες δυνατότητες, επιλέξτε αυτόν που σας προσφέρει περισσότερα.
3. Επιλέξτε χώρους αποθήκευσης με κρυπτογράφηση
Υπάρχουν αμέτρητοι πάροχοι αποθήκευσης αλλά εσείς πρέπει να επιλέξετε τον πιο ασφαλή για τις πληροφορίες σας. Το SpiderOak για παράδειγμα, κρυπτογραφεί τα αρχεία σας στη συσκευή και στη συνέχεια τα ανεβάζει στο κέντρο δεδομένων του.
Leave a Comment