Home / Διατροφή / Γιατί πρέπει να αποφεύγουν το κρασί όσοι είναι αλλεργικοί στο αυγό
Γιατί πρέπει να αποφεύγουν το κρασί όσοι είναι αλλεργικοί στο αυγό

Γιατί πρέπει να αποφεύγουν το κρασί όσοι είναι αλλεργικοί στο αυγό

Όσοι έχουν σοβαρή αλλεργία στο αυγό καλό είναι να αποφεύγουν την κατανάλωση κρασιού.

Σε αρκετά κρασιά, τόσο λευκά όσο και κόκκινα, εμφιαλωμένα και χύμα, χρησιμοποιούνται παρασκευάσματα με βάση τη λυσοζύμη, ένα ένζυμο που υπάρχει εκ φύσεως στο ασπράδι του αυγού, με κύριο σκοπό τον έλεγχο των γαλακτικών βακτηρίων και τη βελτίωση της ποιότητάς τους.

Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιείται ως διαυγαστικό μέσο η πρωτεΐνη αλβουμίνη που επίσης υπάρχει στο αυγό.

Μετά την εμφιάλωση παραμένουν ίχνη λυσοζύμης ή/και αλβουμίνης στο κρασί, επομένως είναι πιθανό η κατανάλωσή του να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα άτομα.

Γι’ αυτόν το λόγο η ενδεχόμενη παρουσία αυτών, όπως και άλλων αλλεργιογόνων ουσιών, π.χ. ενώσεις θειώδους οξέος, πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά στην ετικέτα της φιάλης.

 

 

 

 

 

Πηγή: womenonly.gr

Διαβάστε επίσης

Ένα αυγό την ημέρα τον… καρδιολόγο κάνει πέρα

Ένα αυγό την ημέρα τον… καρδιολόγο κάνει πέρα

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ένα αυγό τη μέρα, έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σε …