Αυτό ισχύει, σύμφωνα με τους ειδικούς και για το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Επιστήμονες παρακολούθησαν επί 15 χρόνια την πορεία της υγείας περισσότερων από 2.000 εθελοντών, διαπιστώνοντας πως ένα κεσεδάκι λάιτ γιαούρτι τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μέρες έχει ένα μεγάλο όφελος.
Πιο συγκεκριμένα μείωνε τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 31%. Η μείωση αυτή παρέμεινε η ίδια, ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την πίεση, όπως η γενικότερη διατροφή, το κάπνισμα και η φυσική δραστηριότητα.
Το γιαούρτι αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου και πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το ασβέστιο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μόνο των λίγων λιπαρών γιαούρτι δρα προστατευτικά στην πίεση, καθώς το πλήρες περιέχει πολλά κορεσμένα λίπη, τα οποία είναι επιζήμια για την καρδιαγγειακή υγεία.
Leave a Comment