Ένα από αυτά, αποτελεί κυριολεκτικά θησαυρό για τον οργανισμό ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείται στη μαγειρική συχνά δίνοντας μια πολύ νόστιμη γεύση. Ερευνητές, πλέον αποκαλύπτουν και τα άλλα οφέλη του.
Ο λόγος για τον κουρκουμά. Ο κουρκουμάς δεν είναι απλώς ένα χρήσιμο καρύκευμα που δίνει γεύση στο φαγητό. Έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική και ινδική ιατρική για χιλιετίες. Λόγω των αντι-φλεγμονωδών ιδιοτήτων του το μπαχαρικό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, του ήπατος, των αρθρώσεων, του εντέρου (κολικοί), του δέρματος και της δυσφορίας από την έμμηνο ρήση.
Η κουρκουμίνη πιστεύεται ότι μπορεί να αποδειχθεί μια εναλλακτική λύση για τη θεραπεία ελκών που προκαλούνται από το βακτήριο Helicobacter pylori, που γίνεται σταδιακά όλο και πιο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά.
Επιπλέον, η κουρκουμίνη διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και μπορεί να έχει προστατευτικές ιδιότητες έναντι στην νόσο του Πάρκινσον και του Alzheimer.
Leave a Comment