Πέρα λοιπόν από τα γνωστά φαγητά που προσθέτουν πολλές θερμίδες, υπάρχουν και άλλες τροφές και ουσίες που δεν πρέπει να καταναλώνουμε όταν κάνουμε δίαιτα.
Δείτε παρακάτω τρεις από αυτές…
Τροφές με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Σε μικρή ποσότητα η ζάχαρη ( π.χ. ένα κουταλάκι του γλυκού) δεν είναι τόσο καταστροφική. Όλες οι γλυκαντκές ουσίες είναι πιο γλυκές από τη ζάχαρη και έχουν τη τάση να αλλοιώνουν σταδιακά τη γεύση, κάνοντας σε να αναζητάς περισσότερο γλυκό και πρόχειρα σνακς. Επιπλέον οι άνθρωποι που περιορίζουν τη χρήση γλυκαντικών ουσιών, έχουν περισσότερη ενέργεια.
Κατεψυγμένα γεύματα
Είναι μια πολύ βολική λύση αλλά δυστυχώς αυτά του τύπου τα γεύματα είναι επεξεργασμένα σε μεγάλο βαθμό και γεμάτα με λίπος και αλάτι. Προτίμησε όταν μαγειρέυεις να φτιάχνεις μεγαλύτερες ποσότητες και να καταψύχεις το δικό σου σπιτικό φαγητό.
Αλοιφές για το ψωμί και διάφορες σάλτσες
Ίσως πιστεύεις ότι είναι μια καλή εναλλακτική για το βούτυρο στο ψωμί ή το λάδι στη σαλάτα, αλλά πολλές φορές μπορεί να έχουν τις ίδιες ή ακόμα περισσότερες θερμίδες. Κατανάλωνε όλες τις παραπάνω τροφές πάντα με μέτρο και χωρίς υπερβολές.
Leave a Comment