Η ακουστική ικανότητα σχετίζεται με τη διατροφή σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
Οι προστατευτικές επιδράσεις έναντι της απώλειας της ακοής επιμέρους συστατικών των τροφίμων όπως των αντιοξειδωτικών βιταμινών, είναι καλά εδραιωμένη σε μελέτες σε ζώα, αλλά λιγότερο σε ανθρώπους.
Στα ζώα φαίνεται ότι η πρόσληψη από τη διατροφή τους συστατικών όπως το μαγνήσιο μαζί με αντιοξειδωτικά, μπορούν να ενεργούν σε συνέργεια για την πρόληψη της απώλειας της ακοής. Σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, εξετάστηκε η συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης αντιοξειδωτικών βιταμινών (κυρίως β-καροτένιο και βιταμίνες C και E) και μαγνησίου και ικανότητας ακοής σε ανθρώπους.
Αναλύθηκαν δεδομένα από 2592 συμμετέχοντες ηλικίας 20-69 ετών και φάνηκε ότι η υψηλότερη πρόσληψη σε β-καροτένιο, βιταμίνη C, και μαγνήσιο, συσχετίστηκε με καλύτερη ακοή και χαμηλότερο κίνδυνο απώλειας της.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Leave a Comment