Ειδήσεις

Λιαργκόβας: Η μεσαία τάξη οδεύει προς τα “όρια της φτώχειας”

Καμπανάκι” για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται έκρουσε ξανά ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λαργκόβας, μιλώντας στον “ΑΝΤ1”.
Συγκεκριμένα, μιλώντας για το κοινωνικό μέρισμα τόνισε ότι η μεγάλη πηγή των χρημάτων που θα δοθούν είναι από φόρους. Τόνισε ότι είναι καλό που ενισχύεται το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, ωστόσο σημείωσε ότι αν το μέρισμα ήταν από ανάπτυξη τότε θα ήταν καλύτερα για όλους.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί αυτό η μεσαία τάξη θα μειώνεται και θα μπαίνει στα όρια της φτώχειας. Ο κ. Λιαρκόβας τόνισε ότι “για να έχουμε βιώσιμη κοινωνική πολιτική θα πρέπει να προκύπτουν όλα αυτά από την ανάπτυξη, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να δίνουμε ως χώρα και να ενισχύουμε τους πραγματικά αδύναμους” και πρόσθεσε ότι τα χρόνια  των μνημονίων επιδεινώθηκε η θέση των εισοδηματικά αδύναμων. “Η βοήθεια που τους δίνεται πρέπει να είναι μόνιμη και όχι συγκυριακή”, σημείωσε ακόμα.
Ο κ. Λιαγκόρβας επανέλαβε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν θα ανοίξουν οι κάνουλες. Οι συνθήκες θα βελτιωθούν σταδιακά” και πρόσθεσε ότι η λιτότητα θα συνεχίσει να υπάρχει”.
“Πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθούν τα εισοδήματα”, υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε ότι “πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε οι συνθήκες να γίνουν φιλικές για τους επενδυτές. Έτσι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και μετά θα αυξηθούν και οι μισθοί”
Σημείωσε ότι πρέπει το βάρος να το δώσουμε στην ανάπτυξη, “αλλά με υψηλή φορολογία και γραφειοκρατία δεν γίνεται”, τονίζοντας ότι η έμμεση φορολογία πλήττει τους πιο αδύναμους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “είμαστε από τους πρώτους στην ΕΕ με αυξημένους φόρους”.
Σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα  την Δευτέρα αναμένεται η τριμηνιαία έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Είπε ότι το θετικό είναι ότι βαδίζουμε σε ένα δρόμο ανάκαμψης και ότι εφόσον τελειώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε στις αγορές.  Υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό πρέπει να είναι μόνιμο.
Παράλληλα, σημείωσε ότι  και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα η επιτήρηση θα συνεχίσει να υπάρχει και τόνισε ότι η Ελλάδα θα έχει περισσότερη επιτήρηση σε σχέση με άλλες χώρες για εμείς χρωστάμε 180% του ΑΕΠ, όπως ανέφερε.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

3 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies