της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου,
medlabnews.gr Ελαφρύ γλυκό με
φρούτα, ιδανικό
όχι μόνο για τα
Χριστούγεννα. Απίθανα
γευστικό και
υγιεινό. Θυμάστε κάτι
μπισκότα που είχαν σαν
ζελέ πορτοκάλι στη
μέση και ήταν απέξω
σοκολατένια?
Έτσι είναι και αυτά μόνο που
δεν έχουν
τόνους ζάχαρης και
χάρη στην
αποξήρανση, διατηρούνται όλα τα
θρεπτικά συστατικά του
πορτοκαλιού
Υλικά:
– 3-4 Πορτοκάλια βιολογικά και ακέρωτα
– Μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
– 250 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 72% κακάο)
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
2. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε στα σκαράκια του αποξηραντή. Ανάλογα το πάχος και την θερμοκρασία που θα επιλέξετε, θα εξαρτηθούν και οι απαραίτητες ώρες ώστε να είναι έτοιμες. Σίγουρα πάντως χρειάζονται πάνω από 12 ώρες. Εναλλακτικά θα τα κάνετε στο φούρνο, στους 100 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμα. Κατά διαστήματα να ανοίγετε το πορτάκι του φούρνου ώστε να φεύγει η υγρασία
4. Τα πορτοκάλια τρώγονται και έτσι. Η Σοφία είπε ότι είναι σαν γλειφιτζούρι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης στη μισή φέτα πορτοκαλιού, αυτή δηλαδή που θα καλυφτεί με σοκολάτα.
5. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Βουτάμε τη φέτα πορτοκαλιού στη σοκολάτα και μετά κατευθείαν την τοποθετούμε στη λαδόκολλα.
6. Μόλις τελειώσουμε βάζουμε τη λαμαρίνα στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο θα παγώσει η κουβερτούρα και δε θα έχουμε απώλειες, θα μείνει όλη πάνω στο πορτοκάλι
7. Μετά από 1 ώρα είναι έτοιμα. Ανάλογα τη θερμοκρασία που έχουμε στο σπίτι, επιλέγουμε αν θα τα διατηρήσουμε στο ψυγείο ή έξω. Επειδή τα πορτοκάλια είναι αποξηραμένα και όχι βρασμένα σε σιρόπι, διατηρούνται για πολλούς μήνες. Πιστέψτε όμως…δε θα μείνουν!!!
Μπορείτε να τα φτιάξετε και να πάτε δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα
Η συνταγή, μας δόθηκε από το blog Νοστιμες και Υγιεινές Συνταγές , της Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Όλες οι συνταγές, που θα δημοσιεύουμε, είναι υγιεινές, χωρίς βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά, αλλαντικά κλπ.
Leave a Comment