Η μακροχρόνια, διεθνής πολυκεντρική μελέτη παρατήρησης ECOS σχεδιάστηκε με σκοπό να διερευνήσει το επίπεδο συμμόρφωσης και τα αποτελέσματα ανάπτυξης σε 2.417 παιδιά με διαταραχές ανάπτυξης που έλαβαν σωματοτροπίνη, χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένη συνεχή αξιολόγηση της συμμόρφωσης μέσω της συσκευής easypod.
Στην ECOS, τα επίπεδα συμμόρφωσης ήταν υψηλά καθόλη τη διάρκεια των πέντε ετών της θεραπείας, με 93,7% μέσο ποσοστό συμμόρφωσης κατά το πρώτο έτος και 87,2% μέσο ποσοστό συμμόρφωσης στα 3 πρώτα έτη. Με βάση την ατομική περίοδο παρακολούθησης κάθε ατόμου, η μέση συμμόρφωση ήταν 89,3%, ποσοστό που ισοδυναμούσε με <1 6=”” 7=”” span=””>
Οι προηγούμενες μελέτες είχαν αξιολογήσει αυτό το επίπεδο συμμόρφωσης ως ανώτερο του ορίου «υψηλό» ή «καλό».
Συνολικά, τα δεδομένα υποδεικνύουν τη θετική συσχέτιση μεταξύ της συμμόρφωσης και των αποτελεσμάτων ανάπτυξης, υποστηρίζοντας έτσι την κλινική συνάφεια της παρακολούθησης της συμμόρφωσης.
«Η ηλεκτρονική συσκευή χορήγησης φαρμάκου, easypod, επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της συμμόρφωσης στις ενέσεις αυξητικής ορμόνης, εντός ενός κλινικού και ενός περιβάλλοντος πραγματικών συνθηκών, και έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει την υποβέλτιστη συμμόρφωση σε πρόωρο στάδιο και καθιστά δυνατή τη λήψη των κατάλληλων μέτρων», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Πήτερ Ντέιβις, από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.
Ενώ ο καθηγητής Γιαν-Μααρτεν Βιτ από το Τμήμα Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Λέιντεν στην Ολλανδία και μέλος της επιστημονικής συντονιστικής επιτροπής της ECOS και επιστημονικός σύμβουλος στη μελέτη συμπλήρωσε ότι: «Η ECOS αποτελεί μία μελέτη ορόσημο καθώς τα ευρήματα προσφέρουν τα πρώτα στοιχεία ευρείας κλίμακας που υποδεικνύουν ότι η χρήση μίας πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Υγείας (eHealthplatform) μπορεί να έχει θετική επίδραση στη συμμόρφωση στη θεραπεία των διαταραχών ανάπτυξης. Τα δεδομένα αυτά προστίθενται στα ολοένα και περισσότερα στοιχεία ότι το easypod μπορεί να βοηθήσει τους ιατρούς στην αποτελεσματική παρακολούθηση της συμμόρφωσης στη θεραπεία αυξητικής ορμόνης με σκοπό τη βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων. Πράγματι, η παροχή πληροφοριών σε ασθενείς και γονείς/φροντιστές σχετικά με τη σημασία της συμμόρφωσης στα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια συζήτησης των στόχων της θεραπείας, μπορεί να βελτιώσει την επακόλουθη συμμόρφωση».
Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment