Η Novartis ανακοίνωσε το σχέδιό της για την έναρξη της ARROW, μιας μελέτης άμεσης σύγκρισης και επαλήθευσης θεωρίας, η οποία θα αξιολογήσει τη μηχανιστική ανωτερότητα της άμεσης αναστολής της IL-17A με τη σεκουκινουμάμπη σε σχέση με την αναστολή της IL-23 με το guselkumab σε ασθενείς με ψωριασικές πλάκες οι οποίες εμφανίζουν ανθεκτικότητα στην ουστεκινουμάμπη. Τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένονται το 2019.
«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφοροι ανοσολογικοί μηχανισμοί που καθοδηγούν τις κλινικές εκδηλώσεις της ψωρίασης, όπως η εμπλοκή των αρθρώσεων, του τριχωτού της κεφαλής, των ονύχων, των παλαμών των χεριών και των πελμάτων των ποδιών. Τα αποτελέσματα από τη μελέτη ARROW μπορούν να μας βοηθήσουν να μάθουμε περισσότερα για τις διαφορές μεταξύ της άμεσης στόχευσης της IL-17A και της IL-23 στην ψωρίαση», δήλωσε ο Kristian Reich, M.D., Ph.D., Georg-August- University Göttingen και Dermatologikum Hamburg, Γερμανία. «Χαιρόμαστε πολύ που βλέπουμε ότι η Novartis πρωτοστατεί στην επιστημονική έρευνα για την ψωρίαση, την ψωριασική αρθρίτιδα και την αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα».
«Η αντιμετώπιση όλων των εκδηλώσεων της ψωρίασης με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς και τους γιατρούς. Είμαστε υπερήφανοι που ηγούμαστε των επιστημονικών δραστηριοτήτων για τη διασαφήνιση των βιολογικών μονοπατιών σε αυτές τις νόσους, με στόχο την αναβάθμιση των θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς», δήλωσε ο Shreeram Aradhye, Chief Medical Officer and Global Head, Medical Affairs, Novartis Pharmaceuticals.
Στόχος της μελέτης ARROW είναι να αξιολογήσει τη μηχανιστική ανωτερότητα της σεκουκινουμάμπης έναντι του guselkumab όσον αφορά τον έλεγχο της κλινικής ενεργότητας στις ψωριασικές πλάκες που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στην θεραπεία με την ουστεκινουμάμπη
Η ARROW (CAIN457A2403) είναι μια παγκόσμια, πολυκεντρική, ανοιχτού σχεδιασμού, τυχαιοποιημένη, επαλήθευσης θεωρίας μελέτη Φάσης ΙΙa, η οποία έχει σχεδιαστεί για την αξιολόγηση της μηχανιστικής ανωτερότητας της σεκουκινουμάμπης 300mg έναντι του guselkumab 100mg στην επίτευξη κάθαρσης των ψωριασικών πλακών του δέρματος που εμφανίζουν ανθεκτικότητα στη θεραπεία με την ουστεκινουμάμπη έπειτα από 16 εβδομάδες. 40 ασθενείς θα τυχαιοποιηθούν 1:1 στη σεκουκινουμάμπη ή το guselkumab και θα λάβουν αγωγή για 16 εβδομάδες. Το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της μελέτης είναι το ποσοστό ασθενών που θα πετύχουν κάθαρση ή σχεδόν κάθαρση των ανθεκτικών στην ουστεκινουμάμπη πλακών, όπως αξιολογείται μέσω της Συνολικής Κλινικής Βαθμολογίας. Τα μηχανιστικά διερευνητικά καταληκτικά σημεία αυτής της μελέτης θα διερευνήσουν την υπόθεση ότι η άμεση στόχευση της IL-17A είναι σε θέση να ξεπεράσει τους ανεξάρτητους από την IL- 23 μηχανισμούς ανθεκτικότητας, παρέχοντας μια πληρέστερη προσέγγιση στον έλεγχο των εναλλακτικών μονοπατιών της φλεγμονής της ψωρίασης.
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment