Με καθημερινή κατανάλωση μιας μερίδας
Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας αναφέρει ότι περίπου το 90% των παρεμβάσεων απώλειας βάρους, δεν επιτυγχάνουν το στόχο τους και καταλήγουν σε επαναπρόσληψη βάρους, η οποία ενδεχομένως οφείλεται σε αυξημένο αίσθημα πείνας κι επιθυμίας για κατανάλωση φαγητού. Ωστόσο, η ταυτοποίηση τροφίμων που προκαλούν μεγαλύτερο κορεσμό, μπορεί να βοηθήσει υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα να αισθάνονται πληρότητα για περισσότερο χρόνο και συνεπώς να χάσουν βάρος και να διατηρήσουν την απώλεια.
Επιπλέον, πρόσφατα δημοσιευμένη συστηματική ανασκόπηση μελετών, που πραγματοποιήθηκε από την ίδια ερευνητική ομάδα, έδειξε ότι κατανάλωση κατά μέσο όρο μιας μερίδας οσπρίων, όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές καθημερινά, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων της LDL («κακής») χοληστερόλης κατά 5%, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ελάττωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Πηγή: Neadiatrofis.gr