Home / Διατροφή / Η διατροφική αξία του γαρύφαλλου
Η διατροφική αξία του γαρύφαλλου

Η διατροφική αξία του γαρύφαλλου

Επιστημονικές έρευνες στην Ισπανία έρχονται να αναδείξουν την αξία του γαρύφαλλου, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι το μπαχαρικό με τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και γι’ αυτό θα πρέπει να καταγραφεί ως μία από τις λεγόμενες «σούπερ τροφές».

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μiguel Ηernandez ανέλυσαν και συνέκριναν διάφορα είδη μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται κυρίως στη μεσογειακή διατροφή, για να διαπιστώσουν ποια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στη βιομηχανία του κρέατος, ως φυσικά αντιοξειδωτικά.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες διαθέτουν μια πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως η προστασία των κυττάρων από τον εκφυλισμό που επιφέρουν οι φυσιολογικές και αναπόφευκτες διαδικασίες της οξείδωσης. Τα αντιοξειδωτικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τα «αντιγηραντικά φάρμακα της φύσης». Το γαρύφαλλο περιέχει πολύ αυξημένα επίπεδα φαινολικών ουσιών, οι οποίες έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

 

 

 

Πηγή: godoctor.gr

Διαβάστε επίσης

Η νο.1 τροφή για τις πολυφαινόλες που σώζουν από καρδιακά

Η νο.1 τροφή για τις πολυφαινόλες που σώζουν από καρδιακά

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες που έχουν οι πολυφαινόλες …